Appel-Aardbeienmoes

Laatst hadden we fruitbeurt bij het hockey. Uit ervaring wist ik dat ik echt geen 8 appels hoefde te schillen voor het hele team. Een beetje minder dus. Toch bleef er nog veel over. Weggooien? Nope.  In de koelkast stonden ook nog een paar gekneusde aardbeitjes. Appel-aardbeienmoes!

Schil de appels. Snijd ze in stukjes. Aardbeien erbij. Wat kaneel. Geen suiker (echt niet nodig). Water is ook niet nodig, komt genoeg vocht uit het fruit vrij.

Op een laag pitje even laten pruttelen totdat alles zacht is. De aardappelstamper erop of de staafmixer erin als je van fijne moes houdt.

Ik vond de moes nog iets te dun door het vocht uit de aardbeien. Heb er een klein beetje maizena bijgedaan. Half theelepeltje in kopje met wat water en dat erbij doen en even laten doorkoken.

Een bakje in de koelkast. Een bakje in de vriezer. Heerlijk door de yoghurt, havermout of bij de warme maaltijd!

Heb je dit recept gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Of deel het in de Plien’s foodclub!

appelmes_aardbeien_pliensfoodclub