Banaan courgette muffins

Ontbijt en lunch variatie

Dit recept kwam ik tegen in een boek van Chickslovefood. Ik heb de dubbele hoeveelheid gemaakt en dat zijn 24 muffins. Net zoveel werk! Ook heb ik er speculaaskruiden aan toegevoegd. Ze zijn heerlijk bij het ontbijt, in de lunchtrommel of als gezond tussendoortje.

De muffins rijzen niet. Dus denk niet dat er iets niet goed gaat 😉

Meer groente, makkelijk

Wat heb je nodig? (24 muffins)

  • 1 courgette
  • 250 gram havermout
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 80 gram dadels (ca. 12 stuks, geweekt)
  • 1 flinke theelepel koek-en speculaaskruiden (of kaneel)

Muffinblik en papieren vormpjes

Keukenmachine.

 Hoe maak je het?

  1. Maal de ongeschilde courgette in de keukenmachine. Doe op een bord.
  2. Maal de havermout tot een fijn meel.
  3. Doe de bananen, eieren en dadels erbij. Voeg ca. 60 ml lauw water toe.
  4. Voeg 1 flinke theelepel koek-en speculaaskruiden toe.
  5. Schep de courgette erdoor.
  6. Schep in de vormpjes en bak 30 minuten op 190 graden.

Bewaartips:

  • Even laten afkoelen. In een luchtdichte doos of diepvrieszakje en ze kunnen zo de vriezer in. Bevroren in de trommel is ontdooid tegen lunchtijd. Als ontbijt? Warm ze dan even 10 minuutjes in de oven op. Dat is lekkerder dan in de magnetron.

Tip: lijkt me ook lekker met wortelreepjes

Heb je dit recept gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Of deel het in de Plien’s foodclub VIP op facebook!

Liever wat anders bakken? Wat denk je van deze ontbijtkoek of deze courgette pannenkoekjes?

courgette_banaan_ontbijt_lunch_muffins