Chili sin carne

Lekker makkelijk zonder vlees

Het lijkt misschien een hele ingrediëntenlijst, maar het zijn veel dingen die je gewoon op voorraad kunt hebben. Die specerijen gebruik ik vaak. Heb je ze niet? Koop ze dan, die komen echt wel op!

Het is lekker veel. Wij konden er 2 keer van eten. Makkelijk in te vriezen.

Rijst over? Ook invriezen in een apart bakje!

Wat heb je nodig? 

    • 2 kleine rode uien, fijngesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 paprika, in blokjes
    • 2 kleine winterwortels, in blokjes
    • 3 tomaten, in stukjes
    • 1 groot blik mais
    • 1 blik gepelde tomaten
    • 1 klein blikje kidneybonen
    • 1 blik (400g) zwarte bonen
    • 1 pakje (500g) gezeefde tomaten
    • 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
    • 2 theelepels komijn
    • 1 theelepel oregano
    • 0,5 theelepel kaneel
    • 0,5 theelepel chilipoeder

     

    • Zilvervliesrijst

     

    • Tortilla chips (klein zakje)
    • Volle yoghurt/ kwark/ creme fraiche
    • Peterselie, knoflookpoeder

 Hoe maak je het?

  1. Ui bakken in olie.
  2. Specerijen er bij doen
  3. Wortel erbij, even meebakken
  4. Paprika en tomaten erbij
  5. Tomatenblik en de gezeefde tomaten erbij
  6. Versgemalen peper en beetje zout erbij
  7. Rijst koken.
  8. 15 minuten laten pruttelen.
  9. Mais, bonen in een vergiet afspoelen.
  10. In de pan doen en nog 10 minuten mee laten pruttelen.

Sausje:

Zuivelsoort die je hebt mengen met beetje knoflookpoeder, versgemalen zwarte peper en peterselie. Kan ook met munt. Die kruiden kun je ook invriezen.

Ik heb het zelf gemaakt met halfvolle yoghurt en zuivelspread. Ook lekker!

Serveren met een paar tortillachipjes erbij.

Tip

  • Ook lekker met wat blokjes avocado erbij of wat komkommer
  • Je kunt er evt. ook nog wat geraspte kaas overheen doen, maar is niet per sé nodig.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Of deel het in de Plien’s foodclub VIP op facebook!

Liever wat anders vegetarisch? Wat denk je van deze tortellini of deze vega risotto?