Heerlijk kruidig en zoet door ras el hanoet

Marokkaanse kip-groente

Ras el hanoet. Gebruik je dit kruidenmengsel wel eens? Het is een mix uit het Midden-Oosten met o.a. kurkuma, koriander, zoethout en kaneel. Check wel even of je een mix zonder zout hebt. Ras el hanoet is ook heerlijk in bijvoorbeeld pompoensoep en op vis. Dus nee, je blijft niet zitten met weer een potje kruiden waar je niks mee doet…

Dit gerecht was een snelle fli-fla-flans, die verrassend lekker uitpakte!.

Veel verschillende groente zoals aubergine

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 2 winterwortels
  • 1 courgette
  • 300 gram kipfilet
  • 1 volle eetlepel ras el hanout
  • Chilipoeder
  • Blik gepelde tomaten
  • Handje rozijnen
  • Zilvervliesrijst (of volkoren couscous)

 Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en snijd de groente in blokjes
  2. Ui zachtjes paar minuten fruiten in olie met de ras el hanout.
  3. Kip in blokjes snijden en in de pan erbij doen
  4. Kook ondertussen de rijst
  5. Na paar minuten de groente erbij doen en roerbakken
  6. Blik gepelde tomaten erbij doen
  7. wat chilipoeder voor wat meer pit. Dat kun je ook aan tafel doen.
  8. Als de wortel beetgaar is, meng je de rijst en de rozijnen erdoor.

Variatietips:

  • Ook lekker met volkoren couscous
  • Paprika erdoor voor extra groente
  • Strooi er wat verse peterselie over.
  • Liever vega? Gebruik extra groente, kikkererwten en wat amandelen.
  • Ras el hanoet is ook heerlijk in pompoensoep!

Heb je dit recept gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Of deel het in de Plien’s foodclub VIP op facebook!

Liever wat anders eten? Wat denk je van deze courgettebootjes?

marokkaanse_kip_groente_raselhanoet