Mugcake, maar dan in een ovenschaaltje…

In de vorige Plien’s Nieuws had ik hem beloofd: de mugcake.

Mijn to-cook lijst is altijd erg lang. De mugcake stond er al een tijdje op, maar het kwam er op een of andere manier steeds niet van. Afgelopen zondag was het dan zover.

Het is eigenlijk heel simpel. Een lekkere variatie op een overnight havermout. De kinderen roken wat ik aan het maken was en wilden er meteen ook eentje. Zelfs de oudste, die houdt eigenlijk niet van havermout. Zij is verknocht aan boterhammen en moeilijk te porrren voor wat ontbijtvariatie.

Officieel maak je een mugcake in een, de naam zegt het al, een mok. Ik vond een klein ovenschaaltje er net even wat gezelliger uitzien.

Hoe maak je het?

·       5 eetlepels havermout  (voor kinderen zou ik een lepel minder doen)

·       Half banaantje

·       1 ei

·       Kaneel

·       Rozijntjes

Dit kluts je door elkaar. Ca. 3 minuten op 650 Watt. Kijk tussendoor even, het ei moet niet meer doorzichtig zijn.

Lekker met zelfgemaakte rabarber, bosbessen, plakjes appel, banaan of wat plakjes aardbei.

Een echt gezond verwenontbijtje!

Heb je iets van deze recepttips gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Of deel het in de Plien’s foodclub!