Pompoensoep met zoete aardappel en chorizo

In huize Plien’s staat pompoen niet op het favorieten-lijstje van de kids. Ik vind het zelf wel lekker, alleen een grrr… werkje om te snijden. Gemak dient de mens, dus ik koop… pompoenblokjes uit de koeling of diepvries.

Wat heb je nodig?

  • 2 grote zoete aardappels (die met oranje binnenkant)
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 sjalotjes (of 1 kleine ui) in stukjes
  • 2 theelepels provencaalse kruiden
  • klein stukje chorizo (ca. 10 cm) in kleine blokjes
  • ca. 1 liter water

Hoe maak je het?

  1. Wil je maar 1 pan gebruiken? Bak (zonder olie) dan eerst de stukjes chorizo knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Sjalotjes even aanfruiten in olie.
  3. Pompoenblokjes en zoete aardappel even meebakken.
  4. Bouillonblokjes, water en kruiden erbij.
  5. Ca. 20 minuten laten koken totdat de groente goed gaar zijn.
  6. Staafmixer erdoor.
  7. Garneren met stukjes chorizo. En draai, als je net als ik van peper houd, een paar keer met de pepermolen boven je soepje.
  8. Voeg geen zout meer toe! Chorizo is al erg zout.