Wat neemt Plientje mee op vakantie?

 

·       Kaneel (lekker in de yoghurt, door een havermoutje)

·       Havermout en/of homemade granola.

2 of 3 weken stokbrood daar is mijn lijf niet zo aan gewend. Ik wissel dus af. Af en toe een croissantje, pain raisin, stokbrood en dan weer een lekker yoghurtje met muesli, fruit en wat noten.

·       Pepermolentje, zout

·       Gerookt paprikapoeder

·       Knoflookpoeder

·       Italiaanse kruiden

·       Provencaalse kruiden

·       Shoarma kruiden

·       Tube mosterd

·       Tube mayonaise

·       Bouillonblokjes

·       Klein flesje olijfolie (jumbo heeft van die handige plastic flesjes). Milde en een flesje extra vierge voor salades.

·       Rode wijnazijn

·       Balsamico azijn

·       Sojasaus

·       100% pindakaas

·       appelstroop

Je kunt dit natuurlijk ook allemaal kopen in een grote supermarkt. Maar ik vind het zelf handig om dat in mijn caravankastje neer te zetten. Ik maak namelijk nooit alles helemaal op.

·       Kant en klare mix kruidenzakjes zonder zout of suiker. Dan breng je in 1 keer een gerecht op smaak zonder dat je alles zelf bij elkaar hoeft te zoeken. Bijv. van Verstegen. Hiermee maak je bijv. een couscous salade, een chimichurri vleesgerecht of een eiergerechtje. Superhandig!

Oh en…. ik weet het hollandser kan het niet…. Hagelslag! Zou het bijna vergeten.

 

Wat is handig om in je tent/huisje te hebben?

·       Blik tomaten  (soepje, pastasaus, paella)

·       Blik mais

·       Pesto. Voor een makkelijke pasta pesto

·       Blik linzen (makkelijk door salade te gooien voor extra vulling)

·       Blik vis (makreel, tonijn). Door een pastasalade, of maak er een brood salade van met een beetje yohurt, mayo en mosterd

·       Tomaten

·       Pijnboompitjes, amandelen. Voor een pasta of salade.

·       Diepvries erwtjes (als je een vriezertje hebt)

 

Wat mag er in jouw vakantieboodschappenlijstje nooit ontbreken? Laat het weten met de tag @pliensfoodclub

campingkastje_voor_pliens
campingkastje_na_pliens
kruidenzakje_verstegen_pliensfoodclub
kruidenzakje_chimichurri_verstegen_pliensfoodclub